Sla je slag! Nu tot 50% SALE op de zomercollectie.
wastips tijdens de herfst

3 wastips die tijdens de herfst van pas komen.

Leestijd: 4 min

Heb je onze blog 5 leuke dingen om te doen met kinderen in de herfstvakantie gelezen en ben jij er met je kleine kapoen(en) al op uit getrokken om te genieten van alle mooie kleuren die de herfst ons te bieden heeft? Dan is de kans zeer groot dat de wasmachine meteen op volle toeren kan beginnen draaien om modder– en grasvlekken te verwijderen.

Hoewel er al heel wat geschreven werd over het verwijderen van vlekken en je op het internet de gekste dingen tegenkomt om vlekken te verwijderen, geven we je graag enkele tips mee om kinderkleding te wassen en weer proper te krijgen.

Grasvlekken verwijderen met afwasmiddel.

We beginnen maar meteen met de meest voorkomende en hardnekkigste vlekken. Heeft je kind liggen rollebollen in het gras dan kan je je gegarandeerd verwachten aan groene knieën of billen.

Net zoals bij alle vlekken is het belangrijk zo snel mogelijk actie te ondernemen! Grasvlekken kan je best vooraf behandelen door wat afwasmiddel over de vlek te wrijven en laat dit goed intrekken. Daarna kan het kledingstuk gewoon in de wasmachine en was je het zoals vermeld op het kledinglabel.

Zelf gebruik ik ook graag ossengalzeep. Dit kan je in iedere supermarkt wel vinden. Net zoals met afwasmiddel smeer je de zeep over de vlek en laat je dit even intrekken vooraleer je het kledingstuk wast in de wasmachine.

3 wastips die tijdens de herfst van pas komen. HUPSA Kindermode kinderschoenen en kinderkleding van top tot teen

Moddervlekken uit kleding wassen.

Er is niets zo leuk als in de plassen springen, toch? Het is voor kinderen ook superbelangrijk om zich van tijd tot tijd eens lekker uit te leven en vuil te maken. Maar hoe verwijder je nu het best deze moddervlekken?

  • Laat de modder volledig opdrogen en borstel het grootste vuil er dan af.
  • De vlek zeker niet vooraf uitwassen in de wasbak! Hierdoor zal het vuil zich namelijk dieper in de vezels van het stof vast zetten.
  • Smeer de moddervlek in met wasmiddel of vlekverwijderaar en laat dit even intrekken.
  • Was het kledingstuk daarna in de wasmachine volgens de wasvoorschriften zoals vermeld op het kledinglabel.
Is de vlek na het wassen in de wasmachine niet volledig verwijderd? Probeer dan met een klein beetje ammoniak wat je verdund in een kop lauw water. Let wel op dat je bij gebruik van ammoniak goed verlucht! 

Wastips om bloedvlekken te verwijderen.

Iets te wild geravot? Dan komen er als eens geschaafde handjes, knieën of ellebogen bij kijken en dus ook bloedvlekken in de kleding. Ook hier is het het belangrijk om snel te handelen. Hoe langer je wacht, hoe meer tijd het bloed heeft om in de stof te trekken. Wel eerst even je kindje verzorgen natuurlijk! 😉

Behandel bloedvlekken steeds met koud water. Gebruik geen lauw of warm water want dat zorgt er net voor dat het bloed zich aan de vezels hecht waardoor de vlek nog moeilijker of helemaal niet meer te verwijderen is. Daarna kan je de vlek behandelen met een gewone vlekverwijderaar die je een tijdje laat intrekken. Het kledingstuk kan dan gewoon in de wasmachine.

Je kan een bloedvlek ook met koud water en soda uit kleding verwijderen. Eerst de vlek spoelen met koud water en vervolgens in een emmer stoppen die is gevuld met koud water en wat soda. Zorg er voor dat de bloedvlek helemaal onder water ligt. Daarna was je het kledingstuk in de wasmachine zoals vermeld op het kledinglabel.

blog_wastips_herfst_img2

Zeer hardnekkige vlekken.

Heb je de vorige wastips geprobeerd, maar krijg je die hardnekkige vlek toch niet weg? Dan kan je best een speciale vlekverwijderaar aanschaffen. Een goede tip hiervoor zijn de kleine flesjes Vlekkenduivel van Dr. Beckmann. Deze kan je in de grotere supermarkten vinden en zijn beschikbaar voor verschillende soorten vlekken waaronder ook vlekken van gras en grond. Zéker het proberen waard om die leuke broek of t-shirt te redden!

Nog enkele interessante links.

Deel dit artikel