Sla je slag! Nu tot 50% SALE op de zomercollectie.
Halloween knutselen

Halloween knutselen.

Leestijd: 3 min

Het is weer oktober. De dagen worden korter en de avond valt al vroeg. De ideale tijd om het thuis gezellig te maken of… om het eng te maken! Zijn jullie al klaar voor Halloween?

Ieder jaar op 31 oktober wordt Halloween gevierd. Het feest kwam overwaaien uit de VS, maar ook hier wordt er meer en meer deelgenomen aan Trick-or-Treat en Halloweenfeestjes. Kinderen en volwassenen halen hun engste verkleedkleren uit, kijken enge films en het huis wordt versierd met spoken, skeletten en spinnen.

Voor sommige kinderen kan dit nogal beangstigend of druk overkomen, daarom houden wij het liever wat minder eng. Hieronder vind je enkele leuke knutselideeën om je huis tijdens Halloween kindvriendelijk te versieren en toch een beetje griezelig te maken.

Pompoensoep Halloween.

Ok.. of pompoensoep maken een knutselidee is of niet hangt van je kookkunsten af, maar het resultaat is zo verbluffend dat een vermelding in dit lijstje meer dan waard is!

Maak eerst pompoensoep met wortel en het vruchtvlees van uitgeholde pompoenen. Maar werk ze af met griezelige spinnetjes van gehakt en pasta. Lekker smullen en succes gegarandeerd!

Het volledige recept van deze halloweensoep kan je op de website van njam! vinden: Halloweensoep met wortel en pompoen.

pompoensoep halloween

Kindvriendelijk versieren met pompoenen.

Wil je je huis kindvriendelijk versieren zonder het té eng te maken, kies dan voor pompoenen. Ze geven je interieur kleur en brengen meteen de herfstsfeer in huis.

Past oranje niet zo in je interieur, dan kan je de pompoenen ook schilderen. Hou je het graag modern, ga dan voor wit, goud of grijs. Laat je kids de handen uit de mouwen steken en laat ze de pompoenen schilderen in hun lievelingskleur met leuke gezichtjes.

Niet zo fan van verf? Versier je pompoen met stickers, gekleurd papier, pompons of met confetti. Je kan ook kleine propjes van crêpepapier maken en deze op de pompoen kleven met knutsellijm.

pompoen schilderen

Vleermuizen met wc rolletjes maken.

Iedereen heeft wel wc-rolletjes in huis. Ik bewaar steeds een zak in de knutselkast, want je kan hier ontzettend veel mee doen!

vleermuis wc rolletje

Schilder het toiletrolletje of bekleed het met gekleurd papier, plooi beide uiteinden naar binnen en voorzie het van vleugeltjes, tandjes en oogjes. Et voila, een schattig vleermuisje.

zwarte kat wc rolletje

Voor de zwarte kat plooi je maar één uiteinde naar binnen en maak je met geel papier oogjes. De snorharen en staart zijn gemaakt van chenille draad.

Halloween knutselen met noten uit het bos.

Trek de regenlaarzen aan en maak een gezonde wandeling in het bos. Onderweg raap je kastanjes en andere nootjes die je later kan gebruiken voor deze superleuke spinnen!

spin kastanje

Laat je kinderen strijkparels rijgen rond chenille draad en steek deze in de kastanje. Nog een paar oogjes erop en je spin is klaar.

spin kastanje

Breek de tandenstokers op ¼ van de lengte en steek deze in de kastanje of eikel. Plak het hoedje van de eikel op het hoofd en voorzie je spinnetje nog van oogjes.

Nog enkele interessante links.