Winkelmandje
Gratis verzending v.a. €50
30 dagen bedenktijd
sinterklaas schoentje zetten

Hij komt… hij komt…

Leestijd: 3 min

Dat de eindejaarsperiode er dit jaar anders zal uitzien dan de voorbije jaren, wordt nu pijnlijk duidelijk. En ook de oude goede man ontsnapt hier niet aan. Geen groot verjaardagsfeest met duizenden kinderen rond hem dit jaar. Maar dat betekent niet dat je de magie van Sinterklaas niet tot bij je thuis kan halen.

Wij belden hem op en vroegen hem enkele tips hoe we dit best kunnen doen.

Maak vooraf een verlanglijstje klaar

Meestal weet Sinterklaas wel wat de kinderen willen, maar een beetje hulp kan nooit kwaad. Verzamel alle tijdschriften die je kan vinden en laat hen een mooie collage maken. Vraag eventueel je buren of familie voor extra tijdschriften. Grotere kinderen kunnen een top 10 maken waarbij ze het cadeautje dat ze het liefst willen bovenaan hangen en zo verder naar beneden werken.

Versier het huis

Andere jaren wordt je overal bedolven onder de Sinterklaasmagie: versieringen in winkels, straten, enz… Waarom dit jaar je huis niet zelf versieren? Hang een vlaggenlijn, maak mooie tekeningen en decoreer het huis hiermee.

hij komt hij komt sinterklaas

Gluurpietjes

Herinner je je nog de berenjacht tijdens de eerste lockdown? Deze kwam vanuit Australië overwaaien. Tijdens deze tweede lockdown komt hier een vervolg op, namelijk de zoektocht naar de gluurpietjes. De Nederlandse Els Rooijakkers ontwierp de gluurpietjes. Je vindt ze achter de ramen in zwart of wit, maar ook alsmaar vaker in leuke kleurtjes.

Je kan hier een sjabloon downloaden. Hang het aan de buitenkant van het raam met schilderstape en overteken deze aan de binnenkant met raamstift. Later kan je de tekening gewoon met warm water afwassen.

Schoentje zetten

En dan is het natuurlijk zo ver! Sinterklaas komt! Begin ’s avonds ruim op tijd met de voorbereidingen. Poets de schoentjes mooi op en maak een leuke tekening voor Sinterklaas en Piet.

Van al dat harde werk krijgen Sint en Piet misschien ook wel dorst of honger. Zet daarom ook wat lekkers bij je schoen. Ik herinner me dat ik vroeger altijd een pilsje bij de schoen mocht zetten 😊 Tegenwoordig zetten onze kinderen een gin-tonic klaar, haha, maar een colaatje kan natuurlijk ook.

En vergeet het paard van Sinterklaas niet, want een suikerklontje en wortel mogen natuurlijk ook niet ontbreken!

Hij komt... hij komt... HUPSA Kindermode kinderschoenen en kinderkleding van top tot teen

Digi-sint

Hoewel we Sinterklaas dit jaar niet in levende lijven mogen ontmoeten, gaat ook hij mee met zijn tijd. Er bestaan tal van leuke apps en websites, hieronder enkele voorbeelden:

  • De app ‘Bellen met Sinterklaas’ is een leuke manier om je kind te laten telefoneren met Sinterklaas. Hier bestaan zowel een gratis als betalende versie van.
  • Met de app ‘Sint en Piet fotohok’ verander je jezelf in Sint, Piet of het paard van Sinterklaas. Deze app is gratis.
  • De betalende app ‘Sint is jarig’ (€1,99) bundelt allerlei spelletjes in Sinterklaasthema. Je kan puzzelen, karaoke zingen, memory spelen, rijmen en nog veel meer.

Natuurlijk kan je ook old-fashioned een brief sturen naar Sinterklaas. In België gebruik je hiervoor dit adres:

Spanjestraat 1, 0612 HEMEL

Je hoeft de brief niet te frankeren, je kan hem gewoon in een rode brievenbus deponeren. Sinterklaas stuurt je daarna een brief of cadeautje terug.

Pepernoten-festijn

Wat brengt er meer sfeer dan de geur van versgebakken pepernoten? Veel ingrediënten heb je niet nodig en ik ben er zeker van dat het hele gezin staat aan te schuiven om ervan te proeven!

De beste pepernoten maak je met het recept van Laura’s Bakery. Haar gratis printable kan je hier downloaden.

Nog enkele interessante links.

Deel dit artikel