Hoe verzorg ik de schoenen van mijn kinderen zodat ze langer meegaan? HUPSA Kindermode kinderschoenen en kinderkleding van top tot teen

Hoe verzorg ik de schoenen van mijn kinderen zodat ze langer meegaan?

Leestijd: 3 min
Het is belangrijk om goed voor de schoenen van je kind te zorgen. Niet alleen omdat goede schoenen een belangrijk onderdeel zijn van hun outfit en met uitbreiding de goede groei van voeten en houding stimuleren, maar ook omdat goed onderhouden schoenen veel langer mee gaan. Maar hoe zorg je nu goed voor de schoenen van je kind? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

Laat schoenen ventileren

Ten eerste, zorg ervoor dat de schoenen van je kind altijd op de juiste manier worden bewaard. Dit betekent dat ze op een droge en ventilerende plek moeten worden opgeborgen, zodat ze niet gaan schimmelen of ruiken. Iedere voet zweet, dus schoenen zullen na een dag dragen aan de binnenkant wat vochtig voelen. Daarom zet je schoenen ’s avonds best in de gang, de wasplaats of op een andere droge plek zodat de schoenen kunnen “verluchten”. Bovendien is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de schoenen niet tegen elkaar aan geduwd worden, omdat dit kan leiden tot kreukels en beschadigingen.

Reinig regelmatig

Ten tweede, is het belangrijk om de schoenen van je kind regelmatig te reinigen. Dit kan door ze af te vegen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. 

Voor hardnekkig vuil kan je ook een mild reinigingsmiddel gebruiken, maar zorg ervoor dat je dit op een zachte manier doet om de materialen van de schoenen niet te beschadigen. Gebruik dus geen reinigingsproducten die je gebruikt om de keuken of badkamer schoon te maken! 

Tip: gebruik de Boom Power-Cleaner voor het makkelijk reinigen van sneakers en witte zolen. Op de foto zie je een schoen dewelke gereinigd is met dit middel.

Hoe verzorg ik de schoenen van mijn kinderen zodat ze langer meegaan? HUPSA Kindermode kinderschoenen en kinderkleding van top tot teen

Schade herstellen

Ten derde, is het belangrijk om de schoenen regelmatig te controleren op beschadigingen. Indien er bijvoorbeeld stiksels los zitten of de zolen van de schoenen komen los, dan laat je dit best repareren. Als schoenen erg versleten zijn, kan dit leiden tot ongemak voor je kind en zelfs tot letsel als je kind struikelt door te versleten schoenen. Zijn de schoenen niet meer te repareren, koop dan nieuwe. Zo kan je kind comfortabel blijven rondlopen en zal dit de groei van je kind ten goede komen.

In het algemeen is het belangrijk om je kind te leren om goed voor hun schoenen te zorgen. Dit kan door ze bijvoorbeeld te leren om hun schoenen uit te doen voordat ze binnenkomen, of door ze te leren om hun schoenen op de juiste manier op te bergen. Natuurlijk moeten kinderen vrij kunnen spelen en ravotten, maar door je kind op jonge leeftijd al goede gewoontes aan te leren, zorg je ervoor dat ze de rest van hun leven goed voor hun schoenen (en andere spullen) zorgen.

Deel dit artikel

Twijfel je over maat, pasvorm of kleur?

Wij helpen je verder. Klik op één van deze knoppen om rechtstreeks contact met ons op te nemen.