Is organische kleding beter voor onze kinderen

Is organische kleding beter voor kinderen?

Leestijd: 3 min

Er bestaat nogal wat discussie over het belang van organische kleding voor onze kinderen. Sommigen beweren dat het beter is voor de gezondheid van onze kinderen en het milieu, terwijl anderen zeggen dat het niet veel verschil maakt, voornamelijk omwille van het transport van fabriek naar verkooppunt. Dus wat is nu echt het geval?

Wij zijn het in ieder geval met de eerste groep eens. Organische kleding is inderdaad beter voor onze kinderen en het milieu. Hier zijn een paar redenen waarom wij dat vinden:

Natuurlijke materialen katoen, linnen en wol

Organische kleding is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen, linnen en wol, in plaats van synthetische materialen zoals polyester en nylon. Deze natuurlijke materialen zijn beter voor de huid van onze kinderen en minder schadelijk voor het milieu. Bovendien zijn deze materialen ademend en comfortabel, wat beter is voor de gezondheid van onze kinderen. Een top voorbeeld van een kinderkledingmerk wat alleen maar met organische materialen werkt is Molo. Al hun kleding is Oecotex gecertificeerd.

Het gebruik van schadelijke chemische stoffen

Bij de productie van niet-organische grondstoffen worden heel wat rand-grondstoffen gebruikt. Organische kleding is gemaakt zonder het gebruik van zulke schadelijke chemische stoffen, zoals pesticiden en herbiciden, die bijdragen aan watervervuiling en de gezondheid van onze kinderen schaden. Door te kiezen voor organische kleding, kunnen we ervoor zorgen dat onze kinderen niet blootgesteld worden aan deze stoffen en dat we het milieu beschermen.

Organische kleding is duurzamer

Organische kleding is vaak duurzamer en gaat langer mee dan niet-organische kleding. Dit betekent dat we minder kleding hoeven te kopen en dat we onze kledingkasten minder vol hoeven te maken met kleding die we na een paar keer dragen weggooien. Dit is beter voor het milieu en onze portemonnee. Bovendien zorgt dit ervoor dat we minder afval produceren, wat beter is voor het milieu en de toekomst van onze kinderen.

Arbeidsomstandigheden tijdens de productie

Organische kleding is vaak beter voor de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Veel kleding wordt gemaakt in landen waar de arbeidsomstandigheden niet op het Europese niveau zitten. Door te kiezen voor organische kleding, kunnen we ervoor zorgen dat we onze steun geven aan bedrijven die eerlijke arbeidsomstandigheden bieden en die zich inzetten voor het milieu en de gezondheid van onze kinderen.

Dus ja, organische kleding is inderdaad beter voor onze kinderen en het milieu. Maar dat betekent niet dat we onze kinderen alleen maar in organische kleding moeten kleden. Het belangrijkste is dat we bewuste keuzes maken over wat we voor onze kinderen kopen en dat we ons bewust zijn van de impact die onze keuzes hebben op het milieu en de gezondheid van onze kinderen.

Bij HUPSA Kindermode schenken we tijdens het inkopen van nieuwe collecties heel veel aandacht aan het gebruik van organische materialen. De kinderkledingmerken die wij aanbieden hebben duurzaamheid en het gebruik van organische materialen in hun kleding als een prioriteit gesteld voor de komende jaren. Daarnaast kan je in onze webshop kinderkleding makkelijk filteren op artikelen die 100% duurzaam vervaardigd zijn.

Laten we de wereld een betere plek maken voor onze kinderen en kiezen voor organische kleding wanneer we kunnen.

Deel dit artikel