Winkelmandje
Gratis verzending v.a. €50
30 dagen bedenktijd
Eerste hulp bij morsen aan de kersttafel HUPSA Kindermode kinderschoenen en kinderkleding van top tot teen

Eerste hulp bij morsen aan de kersttafel

Leestijd: 3 min

Tijdens de kerstdagen is het altijd gezellig en druk in huis, vooral als er kinderen aanwezig zijn. Het is onvermijdelijk dat er op een gegeven moment vlekken op hun kleding zullen verschijnen, of het nu gaat om saus van de kerstkalkoen of glazuur van de kerstkoekjes. En natuurlijk net op hun nieuwe kerst-outfit!

Maar no panic! Er zijn enkele eenvoudige manieren om vlekken te verwijderen zodat jouw kinderen er weer stralend bij lopen tijdens de feestdagen.

  1. Probeer zo snel mogelijk te reageren zodra de vlek verschijnt. Hoe langer de vlek zich in de stof heeft gezet, hoe moeilijker het wordt om hem te verwijderen.
  1. Maak de vlek vochtig met lauw water. Dit helpt om de stof wat losser te maken, wat het verwijderen van de vlek makkelijker maakt. Koud water kan de vlek juist laten indrogen, terwijl heet water de vlek kan laten smelten of verkleuren.
  1. Maak een mengsel van water en detergent. Dit kan helpen om de vlek te verwijderen. Zorg ervoor dat je een milde detergent gebruikt om te voorkomen dat de stof beschadigd raakt.
  1. Gebruik een beetje azijn om de vlek te behandelen. Azijn kan helpen om de vlek te verwijderen en kan ook helpen om de geur van de vlek te verminderen. Meng een deel azijn met twee delen water en gebruik het mengsel om de vlek te behandelen voordat je de kleding in de wasmachine stopt.
  1. Bakpoeder in de plaats van azijn kan ook. Soda is namelijk een natuurlijk product. Bij hardnekkige vlekken kan je ook wat soda op de vlek strooien en hem laten intrekken.
  1. Gebruik een oplossing van water en alcohol om de vlek te behandelen. Een deel alcohol mengen met twee delen water, maar zorg ervoor dat je het niet op synthetische stoffen gebruikt, omdat het deze stoffen kan beschadigen.
  1. Gebruik citroensap om vlekken te bleken. Citroensap is een natuurlijke bleekmiddel en kan helpen om vlekken op lichtgekleurde kleding te verwijderen. Meng een deel citroensap met twee delen water en gebruik het mengsel om de vlek te behandelen voordat je de kleding in de wasmachine stopt.
  1. Gebruik een vlekkenverwijderaar om de vlek te behandelen. Er zijn verschillende producten op de markt die speciaal zijn ontworpen om vlekken te verwijderen. Kijk welk middel oma in de kast heeft staan. Volg altijd de aanwijzingen op het etiket van het product.
  1. Controleer de vlek voordat je de kleding in de droger stopt. Als de vlek nog steeds zichtbaar is, kun je het beste de kleding opnieuw wassen voordat je hem in de droger stopt.

Met deze tips kun je proberen om vlekken op de kleding van je kinderen te verwijderen. Houd er wel rekening mee dat sommige vlekken moeilijker te verwijderen zijn dan andere. Als je een vlek hebt die niet lijkt te verdwijnen, probeer dan niet te hard te wrijven of te schrobben, omdat dit de vlek alleen maar erger kan maken. In plaats daarvan, probeer een van de bovenstaande tips om de vlek op een mildere manier te behandelen.

Het is altijd het beste om zo snel mogelijk te reageren en te proberen om de vlek te verwijderen voordat hij zich in de stof heeft gezet.

Laat de feestdagen vlekkenvrij zijn en geniet van een heerlijk kerstdiner!

Deel dit artikel